Manisa’nın ilçeleri nelerdir?
Manisa ilimizin 17 ilçesi bulunmaktadır. Manisa’nın ilçeleri: Şehzadeler, Yunusemre, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma ve Turgutlu.
Manisa’da kaç tane köy var?
On dört ilde büyükşehir ve yirmi yedi ilçe kurulmasını ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören 6360 sayılı Kanunla, ilçelere bağlı 85 belediye ve 781 köy kentsel ilçeye dönüştürülmüştür.
Manisa’nın en büyük ilçesi hangisidir?
Manisa’nın ilçelerinin nüfusu ve yüzölçümü kaçtır? Manisa’nın toplam nüfusu 1.456.626’dır. Nüfusu en fazla olan ilçe Yunusemre ilçesidir.
İzmir Manisa arası hangi ilçeler var?
İzmir’e uzaklığı 36 km’dir. Salihli, Alaşehir, Ahmetli ve Turgutlu ilçeleri Ankara-İzmir karayolu üzerinde yer almaktadır.
Manisa Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?
Manisa ili 13.096 km2’lik yüzölçümü ile ülkemizin en büyük illeri arasında yer almaktadır (17.sıra).
Manisa Yunusemre hangi ilçeye bağlıdır?
İdari Yapı İlçe, 12 Kasım 2012 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Manisa merkez ilçesinin ikiye bölünmesiyle ilçe olarak oluşturulmuştur.
Manisa kaç yılında büyük şehir oldu?
Ökmen M, Arslan R (01 Temmuz 2014) 6360 Sayılı Kanunla Türkiye’de Yeni Kurulan Metropoliten Bölgeler: Manisa Metropoliten Bölgesi Örneği.
Manisa’da kaç belediye var?
Manisa İlçe Sayısı: 17 Belediye Sayısı: 18 Şehir Sayısı: 0 Köy Sayısı: 0
Turgutlu nereye bağlıdır?
Manisa iline bağlı Turgutlu ilçesi; doğusunda Ahmetli, güneyinde Ödemiş ve Bayındır, kuzeyinde Akhisar, batısında İzmir ve Manisa illeri ile komşu olup, ilçe merkezinin güneyinden E-23 (İzmir-Ankara) karayolu, kuzeyinden ise İzmir-Uşak – Afyon demiryolu geçmektedir.
Manisa mı daha büyük İzmir mi?
Toplam nüfus bakımından İzmir’den sonra ikinci sıradadır. Yüzölçümü bakımından ise Ege Bölgesi’nin en büyük ilidir.
Manisa İzmir’den ne zaman ayrıldı?
Manisa, Ege bölgesinde bir şehirdir. Manisa ilinin idari merkezidir. 2012 yılında 6360 sayılı kanunla metropol olmuştur.
Manisa’nın neyi meşhur?
Alaşehir Kapama, tatlı pide, prens tatlısı, mantar tatlısı, Akhisar Katmeri ve tahta köfte Manisa yöresinin meşhur yemekleri arasındadır. Bu ilde şifalı sudan yapılan Manisa maden suyu satılmaktadır. Manisa ili son derece güzel bir yöredir.
Manisa’nın en gelişmiş ilçesi hangisidir?
Manisa’nın Selendi ilçesi 973 ilçe arasında 659. sırada yer aldı. Buna göre Yunusemre 1.581 değerle Manisa’nın en gelişmiş ilçesi oldu. Yunusemre Türkiye’nin en gelişmiş 68. ilçesi oldu. Salihli Manisa’nın üçüncü en gelişmiş ilçesi ve 0.616 değerle Türkiye’nin 197. ilçesi oldu.
Manisa’nın merkez ilçesi neresi?
Manisa’nın 17 ilçesi bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Şehzadeler. Yunusemre.
Soma nereye bağlıdır?
Soma, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde Manisa ilinin ilçelerinden biridir. Soma, Yunt Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır.
Manisa Akhisar’ın nüfusu kaç?
Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinde 100.000’den fazla kişi yaşamaktadır.
Manisa Ahmetli neyi meşhur?
İlçenin tarihi 6. yüzyıla kadar uzanıyor ve oldukça zengin. Lidya mezar höyüklerinin bugün bile görülebildiği Ahmetli’deki turistik yerler arasında etkileyici güzelliğiyle Ahmetli Deresi öne çıkıyor.
Manisa’da kaç belediye var?
Manisa İlçe Sayısı: 17 Belediye Sayısı: 18 Şehir Sayısı: 0 Köy Sayısı: 0
Manisa Salihlinin nüfusu kaç?
Salihli ilçesinin güneyi Bozdağlar (2.157 m), kuzeyi Gediz Ovası, ovanın kuzeyinde Dibek Dağları (1.120 m), kuzeydoğusunda ise Üşümüş Dağları (2.095 m) ile kaplıdır. İlin nüfusu 2018 yılı itibarıyla 161.562’dir. Bu nüfusun 80.022’si erkek, 81.000’i kadındır.