Yoğurt çorbasının diğer adı nedir?
Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, ana malzemesi yoğurt olan bir çorbadır.
Yayla çorbası içinde ne var?
Plato çorbası neyden yapılır? Temel olarak yoğurt, pirinç, un, yumurta sarısı, su veya tavuk suyu ve naneden yapılır. Tereyağı ve tuz da çorbanın lezzetini arttırmak için kullanılır. Bu malzemeler plato çorbasının karakteristik tadını ve besin değerini sağlar.
Yayla çorbasının adı neden Yayla?
Yayla Çorbasının Tarihçesi: Mezopotamya’nın göçebe çobanları sürülerini havanın daha serin, suyun daha bol, çayırların daha yeşil olduğu yaylalara götürürdü.
Yoğurt çorbası malzemeleri nelerdir?
Yoğurt çorbasının malzemeleri nelerdir? Yoğurt çorbasının malzemeleri arasında 1 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 3 su bardağı tavuk suyu veya su, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve tuz bulunur. Yoğurt çorbası yapımı çok kolaydır.
Yoğurt çorbası ve yayla çorbası arasındaki fark nedir?
Yayla çorbası, pilavlı yumurta çorbası ve yoğurtlu çorba gibi çorbalarda bol tereyağı ve nane kullanılır.
Yayla çorbası neye iyi gelir?
Yayla çorbası besleyici ve doyurucu bir çorbadır. İçinde yoğurt bulunduğu için metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştırdığı için hazımsızlık gibi sorunlara yol açmaz. Yemeklerde ekmeksiz bir kase yayla çorbası diyet beslenmesi için idealdir.
Yoğurttan yayla çorbası olur mu?
Yayla çorbasını pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışıma 1 yumurta sarısı ekleyip tekrar karıştırın. 6 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
Yumurtasız yayla çorbası olur mu?
Yoğurt çorbalarına bağlayıcı etkisi nedeniyle yumurta eklenir. Çoğu zaman yoğurdun kesilmemesini sağlar. Yumurtasız yayla çorbası yapmak istiyorsanız, çorbanın kesilmemesi için yoğurt-un karışımını tencereye ekledikten sonra sürekli karıştırmalısınız.
Yayla çorbası ile ne iyi gider?
Sebze yemekleri, zeytinyağlılar ve dolma gibi atıştırmalıklar yayla çorbası ile servis edilebilecek yiyecekler arasındadır. Zeytinyağlı biber ve fasulye dolması sıklıkla tercih edilir. Ayrıca patates, patlıcan ve kabak ile çeşitli tarifler de bu çorba ile servis edilebilir.
Yoğurt çorbası nereye ait?
Yoğurt çorbası tarifi nasıl yapılır (Yozgat Yöresi)? Tencereye elenmiş yoğurt, yumurta ve unu koyun. Sıcak su ekleyin, bir blender’a koyun, buğdayı (diş buğdayı) ekleyin ve kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve buğday pişene kadar pişirin.
Yayla çorbasına süt katılır mı?
Ilık sütü ve sarımsağı ekleyin ve pirinç yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tuz ekleyelim. En son sosumuzu dökelim ve servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ve şifa olsun.
Yayla çorbası neden keser?
Çorbaların kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurtalar, çok emek verilerek hazırlanan çorbanın kısa sürede kesilmesine neden olabilir. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak ve baharatların soğuk olmasıdır.
Yoğurt çorbasına sıcak su mu konur soğuk su mu?
Yoğurt çorbası için yıkanmış pirinçleri tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar 10 dakika pişirin.
Yoğurt çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?
Yoğurtlu çorbalarda ve salçalı çorbalarda sıkça görülen bu durumun çözümü çok basit: süt. Çorbanızın ekşidiğini düşünüyorsanız, sütü azar azar ekleyebilirsiniz. Asitliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.
Yoğurt çorbası sürekli karıştırılır mı?
Tencereye su veya tavuk/sebze suyu ekleyin. Karıştırın ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra yoğurt eklenir. Yoğurt, kesilmesini önlemek için yavaşça ve sürekli karıştırılarak eklenmelidir.
Ayran çorbasının diğer adı nedir?
Ayran çorbası, meyir çorbası, mehir çorbası veya meyre çorbası bir çeşit çorbadır.
Rus çorbasının adı nedir?
Rus mutfağından ülkemize gelen Borş çorbası oldukça sağlıklı ve lezzetli bir çorbadır.
Dövme çorbası nereye ait?
Gaziantep/Antep Alaca çorbasının ana malzemeleri yaban turpu, nohut ve mercimek, kuru biber ve tarhundur. Servis edilirken üzerine sıcak yağ dökülür ve istenirse kuru nane de eklenebilir. Çoğunlukla kış aylarında tüketilir. Gaziantep/Antep Alaca çorbasının tarihi Hitit dönemine kadar uzanır.
Toga çorbası nerenin?
Toyga Çorbası – Afyonkarahisar Hazırlanan malzemeleri, suyu ve birkaç dal kekiği ekleyip kısık ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Servis tabağına alın.